Woongebouw De Kerk

Kamers & Studio’s

In Woongebouw De Kerk zijn 110 units aanwezig, waar 212 studenten en net afgestudeerden wonen. Het gebouw is een van de unieke studentencomplexen van Stadswonen Rotterdam. Om in aanmerking te komen voor een woning in Woongebouw De Kerk moet je studeren (aan de EUR, of een hogeschool in Rotterdam). In het gebouw zijn verschillende soorten woningen aanwezig. Zo zijn er 180 kamers in twee-, drie- of vierpersoonsunits, 36 studio’s en 6 samenwoonunits. Alle woonvormen komen in aanmerking voor huurtoeslag.

Kamers
Als je een kamer huurt in het gebouw heb je een gedeelde douche en keuken met één of meer huisgenoten. De grootte van de kamers zijn over het algemeen 17m2. De kamers worden gestoffeerd verhuurd. In de keuken is standaard een elektrische kookplaat aanwezig en een koelkast. Verder is standaard een 10/10 Mbit internetverbinding. De kale huur van een onzelfstandige kamer ligt rond de 230 Euro. De servicekosten bedragen op dit moment ongeveer 132 Euro. Dit is inclusief internet, televisie, afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting, afkoop klein herstellingen en dergelijke. Wat er nog meer onder de servicekosten valt, kun je hier vinden.

Studios
De afmeting van het woon/slaap gedeelte van een studio is 17m2 met een enkele uitzondering van 21m2. Bij binnenkomst van de studio sta je meteen in de keuken, deze dient dus ook als gang naar de kamer en de douche en toilet. Ook in een studio zijn vloerbedekking, gordijnen, elektrische kookplaat en koelkast aanwezig. Verder is standaard een 10/10 Mbit internetverbinding aanwezig. De kale huur van een studio is ongeveer 290 Euro. De servicekosten bedragen op dit moment ongeveer 115 Euro. Dit is inclusief internet, afkoop kleine herstellingen en dergelijke.

Bijkomende kosten zijn de afvalstoffenheffing en waterschapsbelasting. Onder bepaalde voorwaarden kun je hier kwijtschelding voor krijgen, zie hiervoor websites van de gemeente Rotterdam en Waterschap Schieland en Krimpenerwaard.

Samenwoonunits
De samenwoonunits zijn 35 tot 40 m2 groot en kun je vergelijken met een 2 kamer appartement: een slaapkamer en woonkamer met open keuken. Net zoals bij kamers en studio’s worden samenwoonunits gestoffeerd opgeleverd met vloerbedekking, gordijnen, kookplaat en koelkast. Verder is ook hier standaard een 10/10 Mbit internetverbinding aanwezig.

Voor de kamerindelingen kijk op onze kamer indeling pagina

Wil je een kamer/studio bezoek dan de site van Stadswonen Rotterdam