Woongebouw De Kerk

Historie

Woongebouw De Kerk werd in 1882 gesticht door de Rooms Katholieke kloostergemeenschap der Redemptoristen en ontworpen door Y. Kaiser. In 1884 werd de kerk ingewijd en het jaar daarna werd ook het klooster betrokken. In de kerk was plek voor 1050 mensen. De kerk was een paterkerk, waar niet getrouwd kon worden of een eerste communie gedaan kon worden. Het was een assistentieklooster, dat tijdens de meidagen in 1940 onderkomen werd voor de getroffen parochies. De kerk was tot 1975 in gebruik door de kloostergemeenschap. In de Tweede Wereldoorlog bleef het gebouw bespaard, maar in 1979 brandde de kerk af, waarbij de torenspits verloren ging. Vanaf 1986 doet het gerenoveerde gebouw dienst als studentencomplex.

Voor meer historie, zie hier.